Hopp til hovedinnholdet

Personvernerklæring

Informasjon
Glidelåsen innebærer tidlig innsats, et tettere og mer forpliktende samarbeid mellom kommunene og fylkeskommunen. Målet er økt gjennomføring av videregående opplæring. Glidelåssystemet sikrer kontinuitet i samarbeidet i overgangen mellom skoleslagene og på tvers av sektorene skole, helse og levekår i kommunene.

Målgruppen er elever som søker et ordinært løp for videregående opplæring, men hvor det knyttes bekymring rundt gjennomføringen av elevens opplæringsløp. Ordningen gjelder for elever med helse- og levekårsutfordringer, eksempelvis psykisk helse, hjemmesituasjon, økonomi, skolemotivasjon og fravær. Utfordringene rundt målgruppen er ofte sammensatte, og vil kreve skreddersøm rundt elevens behov. Tiltakene vil kunne bidra til å lette skolehverdagen og opplæringsløpet for den enkelte elev.

Kontaktpersoner, oppfølgingstjenesten og den videregående skolen som eleven tas inn ved skal følge opp eleven i skolehverdagen og samarbeide med elev og foresatte/verge. Er eleven over 18 år må et ekstra samtykke innhentes før foresatte/verge kan delta i samarbeidet
Samtykke

Hva er Glidelåsen?
Målet for Glidelåssamarbeidet er at du skal få en god overgang fra grunnskole til videregående skole, og gjennomføre det første året av videregående skole på en god måte. Du vil ha en kjent person i kommunen som vil følge deg opp og bistå deg i kontakten med den videregående skolen. Det året du søker videregående opplæring i fylkeskommunen søker du i tillegg på et digitalt skjema om deltakelse i Glidelåsen.

Hovedsøknadsfrist er 1. mars

Det vi trenger er at du fyller ut din personalia, oppgir navn på foresatte/verge, kontaktpersoner i kommunen, samt hvem som har hjulpet deg å søke deltakelse. Du må også samtykke til at kommunen og fylkeskommunen kan dele informasjon om hvilke behov du har, samt avgjøre om du ønsker at foresatte/verge kan delta i samarbeidet etter at du har fylt 18 år.

Senest 1. juli lastes det opp en plan for den oppfølgingen du har fått i grunnskolen. Dette skriver ungdomssskolen i samarbeid med deg og dine foresatte/verge. Etter at inntaket til videregående skole er ferdig, deles denne informasjonen med skolen og dere blir enige om hvordan dere skal samarbeide framover.

Formål med utveksling av informasjon mellom kommunen og fylkeskommunen i Glidelåsen: Formålet er å skape et samarbeid mellom deg som elev, dine foresatte, representanter i fylkeskommunen og kontaktpersoner i kommunen. Opplysninger skal kun behandles og deles med dette formålet.

Om samtykket og hvordan det trekkes tilbake:
For å kunne samarbeide på tvers av skolenivå må du og dine foresatte/verge gi et samtykke. Dette betyr at du/dere gir kommunen og fylkeskommunen lov til å dele og behandle informasjon som er nødvendig for å gi deg en best mulig overgang og oppstart av videregående opplæring. Dette kan være taushetsbelagt informasjon som vanligvis ikke deles mellom grunnskolen og videregående. Du gir samtykke ved å krysse ja og fylle ut skjema om deltakelse i Glidelåsen, samt foresatte/verge sin deltakelse selv om du har fylt 18 år.

Informasjonen du samtykker til å dele, er bare informasjon som er nødvendig for deltakelse i Glidelåsen. Informasjonen kan ikke brukes til andre formål med mindre du gir et eget samtykke til dette.

Å gi et samtykke er frivillig og kan når som helst endres underveis eller trekkes tilbake. Du trenger ikke å svare ja til at foresatte/verge kan delta i samarbeidet når du er over 18 år for å være med i Glidelåsen. Og hvis du svarer ja, kan samtykket til dette trekkes tilbake etter at du er 18 år hvis du ønsker det.Hvis du vil trekke tilbake samtykket, kontakter du skolen du går på.

Hva slags informasjon blir delt i Glidelåsen?
I Glidelåsen deles:
- Navn, adresse, fødselsnummer, e-post og telefonnummer.
- Informasjonen du og ungdomsskolen fyller ut sender dere inn som vedlegg til denne søknaden.

Hvem deles informasjonen med?
Informasjonen deles kun med de som trenger den for å kunne hjelpe deg i Rogaland fylkeskommune og din kontaktperson i kommunen. Dette betyr at informasjonen blir delt med:
- Noen få ansatte på den skolen du starter på
- Aktuelle veiledere i Oppfølgingstjenesten som har behov for informasjonen
- Aktuelle kontaktpersoner i kommunen

Hva hvis andre trenger tilgang til informasjonen?
Hvis det er ønskelig å samarbeide med andre tjenester som for eksempel NAV eller skolens helsesykepleier, vil du bli bedt om å samtykke til det. Det skal i disse tilfellene alltid underskrives et eget samtykkeskjema.
Hvis du ikke ønsker å samarbeide med disse tjenestene, kan ikke fylkeskommunen eller kommunen dele informasjonen, med mindre det foreligger hjemmel i lov eller annet rettsgrunnlag.

Rett til å vite hva som lagres:
Du har rett til å vite hvilken informasjon som lagres, hvem som har tilgang og til å kontrollere at opplysningene er korrekte. Dette beskrives i Personvernforordningen (GDPR) artikkel 13 og 14.Hvis du ønsker innsyn i dine opplysninger, kan du kreve dette hos skolen du går på.

Samtykkeerklæring:
Ved å krysse av for samtykke digitalt, godtar du at kommunen og fylkeskommunen kan dele informasjon med de vilkår som er beskrevet over. Ved å krysse av for at foresatte/verge kan delta i samarbeidet når du er over 18 år, godtar du at kommunen og fylkeskommunen kan dele informasjonen med de vilkår som er beskrevet over.